• Pengedar By Negeri
  • Testimoni Set Shape Up : Suami Turun 3 kg Dalam Masa 1 Minggu

    Selamat pagi to all reader blog SemuaSihatSelalu.

    Pagi-pagi ni rasa bersemangat nak share testimoni dari pasangan suami isteri (customer Kedai TripleS) yang dah berjaya turunkan berat badan mereka. Kalau baca tajuk entry kali ni, bunyinya memang sangat mengujakan.  Ni yang jadi lebih semangat nak bancuh Cinch Shake tu.

    Kak C hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set diet ni sebulan yang lepas. Jadi saya pun cadangkanlah Set Shape Up yang lengkap ni pada beliau. Tak banyak soal, Kak C pun setuju nak belikan suaminya set lengkap ni. Tapi setelah hampir dua minggi membei, rupanya suaminya belum mulakan lagi program Shape Up tu. Saya tertanya-tanya kenapa, kemudian Kak C bagitahu, suaminya suruh beli lagi satu set supaya mereka boleh berShape Up bersama-sama. So sweet..




    Dan selepas lebih kurang 3minggu mengambil vitamin Shape Up ini, Kak C hubungi saya melalui Whatsap menyatakan kegembiraan hati beliau dan suami. Ini kata dia:


    Kak C yang atur pemakanan suaminya, dan beliau membekalkan breakfast dan lunch kepadanya. Makan makanan yang dimasak dari rumah tentunya kita tahu apa kandungan dan resepi yang digunakan. Pastinya penggunaan minyak, gula dan garam yang lebih terkawal berbanding makanan di kedai dan restoran.

    Saya juga percaya, proses shape up ini bukan bergantung kepada pengambilan semata-mata, tetapi lebih menyeluruh seperti mengawal pemakanan, pengambilan air masak yang mencukupi dan juga amalan senaman dan gaya hidup sihat. Kalau tak balance, susah juga nak turunkan berat dan buang lemak-lemak yang dah lama tinggal dalam badan kita.

    Diingatkan 3 syarat berdiet ni bagi yang benar-benar nak kurus disamping pengambilan vitamin didalam set ini:

    SYARAT 1 : Ada senaman konsisten setiap hari selama 20minit
    SYARAT 2 : Pastikan tak makan pelahap sampai duduk tersandar kekenyangan
    SYARAT 3:  Air yang diminum ialah air buah (TANPA GULA) atau air masak sahaja. 

    Syarat nampak simple, tapi kalau hati tak kuat.. sila jawab sendiri :)


    Lydzar Rusman
    Shaklee ID : 859948
    Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424
    Facebook
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head