Promosi Feb 2014 : Vitalea Beli 6 Percuma 1

Maafkan saya sebab terlewat announce di blog SSS ni tentang promosi bulanan. Untuk bulan Feb, pihak Shaklee telah memilih Vitalea sebagai produk promosi.

Vitalea Shaklee

Vitalea tablet hijau ini adalah multivitamin yang direka khas oleh Shaklee sebagai makanan tambahan yang patut diambil oleh setiap golongan dewasa bagi memenuhi keperluan nutrisi harian.

Vitalea yang turut dilengkapi oleh formula zat besi (iron formula) sangat penting diambil oleh para wanita hamil. Biasa kita dengar masalah 'low HB' ~low hemoglobin~ dan para doktor dan jururawat sangat risau jika seseorang ibu itu mengalami masalah 'low HB'. Ini kerana masalah 'low HB' akan menyebabkan si ibu merisikokan bukan hanya nyawanya, tetapi juga nyawa bayi dalam kandungan.

Vitalea untuk ibu hamil

Jom baca satu testimoni ibu hamil tentang Vitalea.


Hb berfungsi mengangkut oksigen ke seluruh sistem tubuh. Ia merupakan bahan penting  agar organ tubuh bekerja dengan baik. Apabila bacaan Hb rendah, tubuh jadi cepat letih, lesu, mengantuk, dan konsentrasi berkurang. 

Jika anda teliti kembali fungsi HB, ternyata ia penting bukan hanya kepada ibu hamil sahaja. Malah bacaan HB yang normal patut ada pada semua golongan dewasa yang aktif berkerja dan beraktiviti. Jika bacaan HB rendah, maka mudahlah mereka untuk merasa letih, mengantuk, lesu dan kurang konsentrasi yang mana boleh menyebabkan produktiviti berkurang.

Anda juga boleh meningkatkan bacaan HB dengan pengambilan makanan yang kaya dengan zat besi. Sayuran hijau antara sumber terbaik jika anda memilih untuk mendapatkan zat besi. Selain itu, zat besi juga boleh didapati dari makanan sumber protein, seperti ikan, telur, daging, tahu, dan tempe. Tetapi jika masih tidak mencukupi, anda memenuhinya dari suplemen zat besi seperti Vitalea Shaklee.
 
Saya adalah pengedar sah Shaklee untuk kawasan Subang Bestari dan Kota Damansara


 Lydzar RusmanSHAKLEE ID : 859948
Kedai TripleS (K3S)

Call / SMS/ Whatsapp : 013 3583424
Facebook Twitter
Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head