• Pengedar By Negeri
  • Elak Serangan Strok, Kolestrol Punca Utama Hingga Pak Ali Hilang Keupayaan Kekal

    Pak Ali, tak mampu lagi nak urus diri setelah kejadian serangan strok 3bulan lepas. Kini beliau terlantar sahaja di atas katil kerana lumpuh separuh badan.

    Isterinya lah yang bertungkus lumus mengambil alih tanggungjawab menjadi 'pengurus semua benda' setelah Pak Ali tak mampu nak keluar bekerja.

    Dalam hati Pak Ali wujud kekesalan yang amat besar apabila terpaksa menyusahkan seluruh keluarganya kerana sikapnya sendiri yang tak suka menjaga makan.

    Walaupun isterinya berkali-kali pesan, supaya tak makan makanan yang berkolestrol tinggi, sebagai salah satu cara elak strok, tapi Pak Ali memang degil. Dia belasah aja semua!

    Elak Serangan Strok
    Gambar hiasan keadaan seorang mangsa serangan strok
    LECEHNYA NAK KIRA KALORI

    Sejak membuat 'health check up' di sebuah pusat kesihatan, Mak Mah, isteri Pak Ali memang risau bila bacaan kolestrol Pak Ali berada di paras bahaya.

    Sejak itu Mak Mah ajar Pak Ali cara nak kira kalori makanan dan Mak Mah sangat berhati-hati dengan pemilihan makanan sebab nak elak serangan strok.

    Tapi Pak Ali tak suka kira sebab baginya ia leceh. Nak makan pun nak kena kira, rungut hati Pak Ali.

    kredit info : kalorimakanan.com

    KERANA DEGIL, PAK ALI TERIMA PADAHNYA

    Breakfast harian Pak Ali setiap pagi, roti canai 2 keping, 2 biji telur separuh masak dan teh tarik gelas besar.

    Makan tengahari di pejabat pula, Pak Ali suka makan lauk daging dan udang, makan banyak pula tu.

    Minum petang Pak Ali suka makan kek tiramisu. Dan supper pun Pak Ali tak boleh tinggal, mesti nak makan fries atau burger dulu.

    Tinggi betul selera Pak Ali.

    Kini semuanya menjadi sejarah bila Mak Mah mula menghentikan semua kegemaran Pak Ali. Terpaksalah Mak Mah bertindak kejam demi memastikan tiada serangan strok kali kedua.

    Dan Pak Ali pun dah sukar nak bercakap menyebabkan beliau tak boleh nak bagitau Mak Mah dia teringin nak makan burger.

    KALAU LAH PAK ALI TAHU.

    Kalaulah Pak Ali dah kenal Shaklee terlebih dahulu, mungkin kisah serangan strok ini dapat dielakkan. Kalaulah Mak Mah rajin baca Facebook atau rajin Google info dekat Internet, mesti Mak Mah dah jumpa dan belikan produk 'cholestrol blocker' ini untuk Pak Ali yang susah nak kawal makan.


    PHYTOCOL ST BANTU MENGAWAL KADAR KOLESTROL MASUK DALAM TUBUH

    Phytocol adalah produk terbaru yang diperkenalkan oleh pihak Shaklee untuk membantu lebih ramai rakyat Malaysia untuk elak serangan strok.

    Strok adalah punca kematian ketiga terbesar di Malaysia. Sebab itu lah produk penghalang kolestrol ini di bawa masuk untuk menyelamatkan lebih ramai mangsa terkena serangan.

    Phytocol St adalah formula proprieteri yang membekalkan 2,000mg Fitosterol setiap hari.

    Keistimewaan Shaklee

    # Rumusan mantap dari beberapa jenis fitosterol
    # Membekalkan 2,000mg fitosterol tumbuhan setiap hari
    # Menepati 100% keperluan harian fitosterol uang disyirkan oleh Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH)
    # Tiada tambahan pengawet, pewarna, perisa atau pemanis.



    SOALAN LAZIM TENTANG PHYOTOCOL ST.
    1) Apakah itu Phytocol ST Shaklee?Ia adalah formula proprietari yang membekalkan 2000mg fitosterol setiap hari
    2) Apa itu fitosterol?Fitosterol (dirujuk sebagai sterol dan stanol tumbuhan) di temui dala membran sel tumbuh-tumbuhan. Ia juga boleh ditemu dalam kuantiti yang kecil dalam pelbagai tumbuh-tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin. Dianggarkan 200-400mg sterol tumbuhan dan lebih kurang 50mg stanol tumbuhan kita makan setiap hari.
    3) Bagaimana tablet ini dapat membantu kesihatan saya?Institut Kesihatan Kebangsaan Amerika (NIH) mengesyorkan pengambilan 2000mg fitosterol, bersama sama diet rendah lemak tepu dan rendah kolestrol disamping tinggi serat larut, bersenam dan menurunkan berat badan.
    4) Bilakah masa yang sesuai untuk saya mengambil Phytocol ST?Untuk hasil yang terbaik, ambil produk seperti yang disyorkan : 2 tablet 2 kali sehari dengan makanan
    5) Bolehkan saya mengambil Phytocol ST dengan Omega Guard pada masa yang sama?YA. Tiada sebab kenapa anda tidak boleh mengambil kedua-dua produk ini demi menjaga kesihatan anda. Anda juga boleh mengambil CoqHealth yang boleh mengoptimumkan manfaat Phytocol ST.
    6) Adakah produk ini hanya sesuai untuk mereka yang mempunyai paras kolestrol yang tinggi sahaja?Phytocol ST dapat membantu mengawal paras kolestrol dalam tubuh. Oleh itu ia disarankan kepada sesiapa sahaja yang ingin menjaga kesihatan mereka.
    7) Adakah Phytocol ST bebas gluten?YA.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------

    Apa nak buat, nasi dah jadi bubur.

    Sekarang Mak Mah dah order Omega, Lecithin dan Garlic Complex untuk memastikan tahap kolestrol Pak Ali dapat diturunkan lagi.

    Dan Mak Mah sedang berkira-kira nak belikan Vivix pula untuk Pak Ali sebab beliau dah banyak membaca dengan izin Allah, ramai pesakit strok yang semakin sihat selepas mengamalkan Vivix.

    Mak Mah order juga PhytocolSt untuk dirinya sendiri. Kalau Mak Mah pun sakit, siapa pula nak jaga Pak Ali yang dah tak mampu nak uruskan diri sendiri tu.

    Nasib baik juga lah anak-anak mereka memang komited bekalkan supply vitamin Shaklee untuk ibu bapa mereka.

    Kita doakan kesihatan Pak Ali semakin improve dan beliau dapat menikmati usia akhir dengan amal ibadat. Insya Allah.


    Jadi Ahli Shaklee

    Saya adalah Pengedar Sah Shaklee di Kota Damansara dan Subang Bestari. COD di kawasan tersebut dan penghantaran secara pos keseluruh Malaysia. 

    Untuk info lanjut, sila hubungi saya melalui kontek info kat bawah tu. 

    Lydzar Rusman
    Shaklee ID : 859948
    Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424