Konvoi Berbasikal Hari Wilayah : Medan Mempromosi Shaklee.

Malam tadi, sambil membelek-belek majalah kegemaran saya iaitu iSihat, terjumpa pulak dengan artikel tentang Konvoi Berbasikal Hari Wilayah yang pernah kami sertai dulu. Hari di mana saya dan beberapa anak didik dari RichFamily berkampung setengah hari di Putrajaya.

Tetapi kami berada di sana bukan untuk berbasikal tetapi untuk membuka booth dan memperkenalkan produk Shaklee kepada umum. Jom tengok sedikit sedutan video dari majalah iSihat.Boleh juga baca di entry saya sebelum ini ; Kami Bangga Memperkenalkan Shaklee Kepada Umum.


Konvoi berbasikal yang disertai lebih 6000 orang peserta, ianya sesuatu yang amat membanggakan kerana sememangnya ramai rakyat Malaysia yang sedar akan kepentingan beriadah dan melakukan senaman.

Cuaca pula memang sangat baik diwaktu pagi, dan bertukar menjadi sangat terik menjelang tengahari. Inilah waktu terbaik untuk kita bancuh satu tumbler air Performance.. Dalam perubahan suhu dan cuaca yang mendadak macamni lah biasanya kita boleh lihat ramai orang mula kelihatan sangat dahaga dan keletihan.
Tujuannya tak lain tak bukan adalah untuk mengelakkan tubuh badan kita terasa dehydrate dan dahaga terlampau

Apa yang membezakan Performance Orange dari minuman tenaga yang lain?

Yang paling obvious jika anda bandingkan Performance dengan 100 Plus, tentunya Performance tidak berkarbonat. Satu gelas minuman berkarbonat setiap hari boleh meningkatkan risiko serangan jantung, menurut sekumpulan penyelidik dari Universiti Harvard.

Kajian yang dilakukan ke atas lebih 40,000 lelaki menunjukkan, minuman yang penuh dengan kandungan gula itu meningkatkan risiko serangan jantung sehingga 20 peratus, termasuk boleh menyebabkan kematian.
Ketua penyelidik Dr. Lawrence de Koning berkata, tubuh akan bertindak mengimbangi pengambilan gula berlebihan dengan menghasilkan lemak simpanan dan sesetengah daripadanya tidak baik untuk jantung.
Menurutnya, ujian dalam sampel darah menunjukkan mereka yang mengambil minuman bergula berpotensi memiliki lemak dan protein yang tinggi dalam darah, yang dikaitkan dengan serangan jantung.
Keadaan ini menyebabkan paras kolestrol baik pula menjadi rendah.

Salah satu formula dari The Shaklee Difference bagi Performance ialah formla Opti-Lyte.

Jom minum Performance untuk tubuh yang cergas bertenaga ; UNTUK ORDER KLIK SINI 

The Shaklee Difference : Formula OPTI-LYTE

OptiLyte adalah campuran saintifik elektrolit untuk menyokong tahap penghidratan optimum. Ia terbukti secara klinikal untuk penghidratan yang lebih baik daripada air dan mempunyai lebih banyak elektrolit dari jenama yang terkemuka.

Formula khas Opti-Lyte ini juga digabungkan dengan gabungan karbohidrat unik untuk memberikan tenaga segera dan berterusan serta menyokong penghidratan optimum. 

Gabungan karbohidrat yang dimaksudkan (dulu dikenali sebagai formula OptiCarb), termasuk glukosa, fruktosa dan maltodekstrin. Glukosa dan fruktosa adalah karbohidrat ringkas untuk penyerapan yang cepat. Maltodekstrin adalah karbohidrat yang lebih kompleks yang direka untuk memanjangkan penyerapan untuk membantu mengekalkan tenaga dan daya tahan.  

Dan tahukah anda bahawa Performance juga mampu membantu semua golongan untuk berpuasa dengan ceria. Dah banyak testimoni peribadi mengatakan mereka kurang merasa dahaga apabila berbuka dan bersahur dengan Performance Orange ini.

Wahhh memang menarik sangat. 

Sebab itulah kami ni tak henti-henti menyebarkan dan berkongsi kebaikan tentang produk Shaklee. Ini baru satu yang saya kaitkan dengan aktiviti aktif (outdoor), ada banyak lagi yang sesuai dan akan saya kongsikan kemudian.

Jika anda berhajat dan amalkan Performance Orange ketika Ramadhan nanti, jangan lupa hubungi saya untuk konsultasi dan order ok.

Harga (RRP) Performance Drink (539gram) : RM82.50
----------------------------------------------------------------------------------------------
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.


Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Kota Damansara dan Subang Bestari, Seksyen U5. 


  Lydzar Rusman, SHAKLEE ID : 859948
Kedai TripleS (K3S)

SMS / WHATSAP : 013 3583424
Facebook Twitter
Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head