• Pengedar By Negeri
  • Tips Hilangkan Jerawat Dengan Cepat Sebelum Majlis Persandingan

    Kalau ada jerawat teruk macam ni, penuh di pipi dan di dahi, belum lagi di kawasan atas bibir dan dagu, boleh ke nak tersenyum-senyum lagi? Dah la menyakitkan, kan? Mula la google sana sini cari tips hilangkan jerawat.

     Lepas tu, keluarga pula dah tetapkan tarikh bernikah dan bersanding lagi 3 bulan saja lagi. Pihak lelaki pun dah bersetuju dengan tarikh tu. Boleh nak senyum ke bila fikirkan gambar nikah dan sanding nanti dengan penuh jerawat.

    Boleh ke? MACAM SUSAH JE.. mesti stress kan.
    Hari hari pening fikir cara nak hilangkan jerawat dengan cepat, supaya masa hari sanding tu, at least kulit dan licin sikit lah.

    Tak adalah mak andam komplen susah nak make up sebab nak kena calit foundation tebal-tebal, hanya kerana nak tutup jerawat dan parut-parutnya sekali.

    Tips Hilangkan Jerawat Dengan Cepat

    Ok, jangan panik ya. Setiap masalah ada penyelesaiannya. Relax relax, tarik nafas..cool..
    Mungkin sebelum ni kita dah cuba macam-macam petua dan produk untuk hilangkan jerawat. Tapi malangnya, jerawat tak hilang tapi tumbuh bertambah tambah pulak.

    BAKAL PENGANTIN MESTILAH NAK CANTIK

    Cuba anda bayangkan anda adalah seorang mempelai yang sangat cantik jelita seperti Irma Hasmi. Bayangkan, bayangkan, bayangkann..


    Cantik sangat kan, Dengan wajah yang manis, kulit yang bersih, hanya penggunaan make up yang minima dah dapat menyerlahkan seri pengantin. Duduk pulak di sebelah suami yang handsome. Bagai pinang di belah dua.

    Tentu ini yang kita mahu, wahai bakal-bakal pengantin sekalian. Betul?

    Haaa.. ini lah yang saya nak kongsi ni. Baca sampai habis kalau anda nak hilangkan jerawat, bukan setakat jerawat, parutnya pun boleh dihilangkan sekali. Teruja? Ok jom terus baca.

    PUNCA JERAWAT TUMBUH DENGAN MERIAH

    Ini secara general sahaja ye. Antara punca jerawat tumbuh adalah :

    • ketidakstabilan hormon remaja.
    • masalah jangkitan bakteria pada kulit
    • tekanan dan stress
    • tubuh bertoksin
    • tidur dan rehat yang tidak mencukupi
    • pengambilan makanan tidak seimbang
    Menurut satu artikel di Harian Metro, sebenarnya masalah jerawat ni tak mengenal usia dan ia juga boleh membelenggu kaum lelaki juga. Semua faktor punca jerawat kat atas tu memang berkaitan dengan lelaki dan perempuan. 

    Menutup jerawat dengan solekan untuk tampil cantik sebenarnya bukanlah cara terbaik. Sebabnya, liang roma dan pori pori kulit akan tertutup oleh alat solek yang kita tak tentu benar-benar selamat atau tidak.

    Entah-Entah menjadi racun pula, masalah jerawat tidak akan pulih dengan cara ini. Alangkah baiknya kalau dapat miliki kulit yang bersih dan bebas masalah jerawat kan?

    TIPS HILANGKAN JERAWAT DENGAN CEPAT UNTUK BAKAL PENGANTIN.

    Saya kupas secara ringkas berdasarkan punca jerawat naik tadi ye,

    1) Masalah ketidakstabilan hormon.

    Pada usia remaja, kelejar sebaceous mengembang dan mengeluarkan banyak sebum di bawah pengaruh hormon yang dikenali sebagai hormon andreogen. Kadangkala jika kita berjumpa Doktor, mereka akan prescribe 'ubat perancang' untuk menstabilkan hormon.

    Tapi saya lebih suka cara yang lebih semulajadi iaitu dengan mengambil vitamin bernama GLA Complex (fungsi sama seperti Evening Primrose)

    2) Atasi masalah jangkitan bakteria pada kulit.
    Ada beberapa jenis bakteria yang terdapat pada kulit kita, iaitu Propionibacterium acnes, Proprionibacterium granulosum dan Staphylococcus epiermis.

    Bakteria-bakteria ini 'makan' sebum yang terhasil dari kulit kita. Apabila terlalu banyak sebum di kulit, bakteria-bakteria ini akan bercambah dan membiak dengan aktif.

    Untuk mengurangkan penghasilan terlalu banyak sebum, kita perlu memastikan kulit wajah dibersihkan dengan kerap terutama sekali jika terdedah pada persekitaran yang tercemar. Pastikan kita memilih pencuci muka yang sesuai dengan kulit.

    3) Atasi Tekanan & Stress.

    Dalam keadaan stress melampau, hormon adrenalin dan hormon androgen akan dikeluarkan lebih banyak dan menyebabkan pertumbuhan jerawat. 

    Kita perlu mengawal stress yang kita alami, pengambilan suplemen B-Complex yang selalu dikaitkan sebagai 'ubat penenang' sangatlah digalakkan. 

    4) Atasi Tubuh Bertoksin

    Tubuh kita ni menyimpan banyak toksin, especially kalau kita tak pernah buat sesi detox (nyahtoksin / sikirkan toksin). Mungkin ramai yang tak sedar kepentingan detox kerana tak mengalami sebarang sakit serius.

    Tapi, jerawat yang tumbuh ni bukan kah salah satu 'penyakit' yang serius bakal pengantin tak suka?

    Tips mudah melakukan amalan detox hanya dengan menggunakan Alfalfa Dan Herblax.

    Afalfa akan menyahtoksin seluruh badan dan Herblax pula akan nyahtoksin fokus dibahagian usus. Dapat bonus sampingan tau, kita akan rasa perut kita sangat bebas dan agak kempis lepas sesi detox dengan Herblax. 

    5) Dapatkan Tidur Dan Rehat Dengan Sempurna.
    Kedengaran seperti hampir mustahil kan? Terutama sekali jika kita sebagai wanita bekerjaya, atau wanita yang sedang berusaha bersungguh-sungguh nak kumpul duit untuk kahwin. 

    Inilah antara gaya hidup sihat yang disarankan. Golongan dewasa memerlukan sekurang-kurangnya 7jam tidur yang berkualiti. Rancanglah jadual harian anda supaya anda dapat meluangkan masa untuk mendapatkan rehat yang cukup

    6) Pengambilan makanan seimbang.

    Banyak masalah kesihatan lain berpunca daripada pengambilan makanan yang tidak teratur. 
    Kita cenderung untuk makan makana segera kerana kekangan masa nak sediakan makanan tersebut. Jadi, fastfood seperti ayam goreng, burger, pizza seringkali menjadi pilihan kita untuk kenyang. 

    Malang sekali semua makanan tu tak berikan tubuh kita nutrisi lengkap yang tubuh perlukan. Ia sangat mempengaruhi tau.

    Selepas ni cubalah amalkan makanan yang mengandungi Vitamin C yang memang kita tahu bagus untuk kulit yang sihat, vitamin antioksidan seperti Vitamin E, dan penambahan beberapa nutrisi tambahan seperti kolagen dan protein untuk tekstur kulit yang anjal.


    Ok, 6 sahaja tips hilangkan jerawat dengan cepat. Simple kan?
    Nak lagi BEST, saya cadangkan anda ambil Set Hilangkan Jerawat ini.

    Set Bebas Jerawat

    Jom tengok video ni sekejap. Bagaimana seorang wanita menangani masalah jerawat teruk yang ditanggung selama 7 tahun. Alhamdulillah, akhirnya beliau temui penawarnya..

    Klik dan tengok sampai habis tau :)


    Lepas 7 Tahun Geram Muka Berjerawat Teruk, Ini Yg Dia Buat

    Ramai yang dah amalkan set ini dan berpuashati, bukan setakat bakal pengantin baru, malah pengantin-pengantin lama, students, surirumah, dan executive berkelulusan tinggi.

    Mereka sangat gemarkan 4 jenis vitamin khas untuk hilangkan jerawat dan memperbaiki taraf kesihatan kulit mereka.

     'Saya suka sangat makan set ni, konsisten dah lebih 6 bulan, sekarang jerawat memang segan nak singgah'

    Ini pula gambar yang saya ambil daripada group customer Shaklee kami iaitu Shaklee Golden Lounge.

    Testimoni Set Hilangkan Jerawat Dengan Cepat

    Set Cadangan : Set Bebas Jerawat:
    Zinc : Bantu mengecutkan jerawat dan pemulihan luka luka jerawat yang teruk.
    Vitamin E : Bantu proses pengecutan jerawat dan menghilangkan kesan dan parut jerawat
    ESP : Bantu penghasilan sel kulit baru yang lebih sihat dan menganjalkan kulit
    Vitamin C : Bantu penghasilan kolagen dalam kulit sekaligus membantu keanjalan kulit.

    Hanya 4 asas vitamin untuk hilangkan jerawat sekaligus membantu anda tampil jelita di hari bahagia nanti.

    Saya nasihatkan anda segera hubungi saya melalui kontek info di bawah, sebab saya ada banyak lagi tips-tips penting yang anda kena amalkan sebelum hari pernikahan anda tu.

    Mesti tak mahu kalau ada makcik makcik tak sayang mulut mengata, kata kita ni tak buat persiapan ke nak kawen sebab make up nampak janggal sangat di atas biji biji jerawat.

    PASTI BERKESAN APABILA DISERTAKAN DENGAN PENGAMBILAN AIR MASAK YANG MENCUKUPI.

    Dah alang-alang upah photographer mahal-mahal tu, mestilah kita nak tengok gambar gambar yang cantik je dalam album kahwin nanti, kann.

    Cuba tengok album kahwin ni.. cantik sangat.. Kulit pengantin perempuan bersih, cantik, licin, dan terus dicapture dalam gambar. Memang marvellous gambar kenangan hari bahagia kita.

    kredit : http://www.cheritapictures.com
    So jangan tunggu lagi. Saya serius nak bantu anda ni..

    ---------------------------------------------------------
    Saya adalah Pengedar Sah Shaklee di Kota Damansara dan Subang Bestari. COD di kawasan tersebut dan penghantaran secara pos keseluruh Malaysia.

    Untuk info lanjut, sila hubungi saya melalui kontek info kat bawah tu.



    Lydzar Rusman
    Shaklee ID : 859948
    Call / SMS / Whatsapp : 013 3583424
    Facebook
    Contact me: Google Talk lydzar Y! Messenger humble_head